2014. április 30., szerda

Túráztunk

A vasárnapi csodaszép időben elmentünk teljesítménytúrázni a Szépjuhásznéhoz.



Veronika is nagyon szépen végigsétálta a legrövidebb távot.


A túra végén játszótereztek egy jó nagyot.


Egyszerű, vidám, tavaszi fülbevaló

Mert néha kell a villámgyors sikerélmény is...



2014. április 28., hétfő

Piros-bronz bedugós fülbevaló

Alapvetően a hosszú fülbevalókat kedvelem, de az nem barátja a sapkának-sálnak. Az egyik gyöngyboltban viszont rábukkantam lyukacsos fülbevalóalapra, így végre a téli időszakban is hordhatok gyöngyös fülbevalót. A piros-bronz próbadarab remekül sikerült, úgyhogy decemberben folyt. köv. további színekben :)


Egyébként egyszer régebben próbáltam pillanatragasztóval ráragasztani a sima alapra a gyöngyből füzött szépséget, de a ragasztó szétmarta a gyöngyöket, úgyhogy a szemetesben végezte...

2014. április 15., kedd

Columbo, a halhatatlan

Hét éve egyszer már kihímeztem ajándékba, azóta terveztem, hogy magamnak is elkészítem.
A Columbo-gyűjteményemet tartalmazó DVD-tokra varrom majd díszítésként. Ha megvárnám, mire a készre varrott állapotot is mutathatnám, akkor nyárig (őszig?) nem frissülne a blogom, így legalább két hónapon belül született új bejegyzés :)


Januárban elkezdtem megnézni az összes Columbo-filmemet szépen sorban, ez juttatta eszembe ezt a régi tervemet. Már nem is emlékeztem rá, hogy a második résztől kezdve viseli a ballonkabátot, a negyedik rész óta vezeti a viharvert járgányát, és a tizedik részben válik hű társává a Kutya, amelyet menhelyről hozott el, mielőtt elaltatták volna...

A múlt héten lettem kész vele, ez az idei első elkészült hímzésem, ezen kívül a hímző nőn dolgoztam még januárban. A baloldali a 2007-es alkotás, Venusra váltott fonalakkal. A mostanit az eredetileg megadott Madeira színekkel hímeztem, másfajta hímzővászonra.

Jelenleg egy nagyon cuki nyuszkón dolgozom, amelyet Ági blogjában láttam. Nem cél, hogy Húsvétig elkészüljön, egyszerű tavaszt idéző kép lesz belőle :)

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...