2012. április 30., hétfő

Narancsosabb barna teklás szett

Ajándékba készült ez a szett. A medál hasonló ahhoz, amit a barna török horgolt karkötőhöz fűztem, de több benne a narancs szín. Egy egyszerű, de mutatós karkötő is készült hozzá.


A megajándékozott borzasztóan örült neki :-) Sőt, akkor éppen egy barna felső volt rajta, úgyhogy miután felpróbálta, le sem vette :-)

 

2012. április 25., szerda

Esőcseppes rózsa - KÉSZ!

Elkészült az esőcseppes rózsás hímzés. 87x95 öltés, 16-os aidára készült, kép lesz belőle.


Most már csak a sas és a hímző nő vár befejezésre, illetve moklin cicás RR-kendője van nálam perpillanat.

2012. április 23., hétfő

6240 db gyöngy, 20 óra, 1 csillár

Az úgy történt, hogy anyósoméknál lóg egy több mint száz éves csillár, most már eléggé foghíjas gyöngy díszítéssel. Azon kívül, hogy jó pár lógó teljesen elszakadt, eltörtek a kézzel készített üveggyöngyök, és az egészet diszkrét por szürkítette be. Hozzányúlni nem nagyon mert senki, mert a legkisebb érintésre is tovább bomlott az egész.


Egyszer megígértem, hogy újrafűzöm nekik, új gyöngyökből, három éve meg is vettük az alapanyagokat, hogy majd egyszer nekilátok. Erre került sor a múlt hétvégén. Óvatosan leszedtük a búrát, miközben jégesőként potyogtak róla a gyöngyök, és lefejtettük a málladozó díszítést.


Én pedig nekiláttam, és fűztem, és fűztem, és fűztem, másnap, és harmadnap, nagyjából húsz órán keresztül. 156 lógót kellett fűznöm 118,5 cm hosszan, a képen még nem tartok az egy negyedénél...


4758 db kásagyöngy, 1170 db csiszolt gyöngy, és 156-156 db préselt csepp és csavart szalma kellett hozzá, de megérte, mert csodaszép lett :-)


Végül egy ilyen volt - ilyen lett kép:


2012. április 18., szerda

Tempora mutantur...

... et nos mutamur in illis. (Változnak az idők, és vele változunk mi is.) Négy évnyi gimis latin tanulás nem múlik egy nyomtalanul az ember feje fölül, pláne ha még szerette is, úgyhogy a "változás" szóról rögtön egy latin közmondás jutott az eszembe.

Mielőtt komolyabban kezdtem volna hímezni, sokat játszottam a neten a KvízParttal, olyannyira, hogy én is írtam négy kvízt: Matematika, Latin szállóigék, KRESZ, Mitológia. Erre ma már sajnos nincs időm, ráadásul nem nyújt olyan kézzelfogható élményt, mint egy elkészült hímzés vagy ékszer.

Csekély mennyiségű tényleges szabadidőm jelenleg megoszlik a gyöngyfűzés-hímzés-olvasás-blogozás között. 2008-ban kezdtem blogot írni, akkor szinte csak hímeztem mellette. 2009-ben kezdett elmúlni a sokáig tartó gyöngyválságom, 2010-tól rengeteget olvastam (könyvtár rulez), hímzőválságba kerültem, kevésbé blogoztam, viszont megint sok gyöngyöt fűztem. Most épp olyan állapotban vagyok, hogy kissé hanyagolom az olvasást, megint van kedvem hímezni, és továbbra is gyöngyözni. Persze csak akkor, ha este nem alszom el ülve a fáradtságtól...

2012. április 16., hétfő

Versatile blogger (frissítve)

Versatile díjat kaptam Bogától és maskarától, köszönöm szépen :-)

A díjjal járó feladatok, hogy tovább kell adni 15 blogírónak, erről értesíteni őket, és 7 olyan dolgot elárulni magunkról, amit még eddig nem.

1. Általános iskolában a kedvenc kötelező olvasmányom Az egri csillagok volt.
2. Nagyon szeretek kirakózni.
3. Szóban soha nem feleltem földrajzból, sem általánosban, sem gimnáziumban. (Mindig majdnem kitűnő tanuló voltam, nem okozott volna gondot, de az már a stréberség netovábbja lett volna, ha ilyenre önként jelentkezem :-))
4. Egyszer szeretnék megtanulni kötni, legalább alapszinten.
5. Legújabb kedvenc zeneszerzőm Gryllus Vilmos.
6. Az összes Agatha Christie regény ott sorakozik a polcomon.
7. Szeretek gyűjtögetni, most épp szafarimániás matricákat a lányokkal együtt :-)

Ez a továbbadás mindig olyan nehéz volt, hogy mi alapján válasszam ki a díjazottakat, mert szívem szerint olyan sok embernek adnám oda én is...
Most mondjuk legyen úgy, hogy az első tizenöt ember, aki erre jár, megkapja tőlem :-)

2012. április 8., vasárnap

Esőcseppes rózsa

Ahogy korábban írtam az elkészült négy éjjeli tájképemnél, már csak három megkezdett hímzésem van, ez az esőcseppes rózsa a legkisebb, a sas és a hímző nő mellett. Elhatároztam, hogy addig nem hímzek mást, amíg ezt be nem fejezem, legfeljebb moklin nagyon aranyos cicás RR-jét, hogy elkészüljön a következő talira.

2010. október 16-án ennyi volt kész:


Szombat este itt tartottam, azóta tovább haladtam, de lusta voltam újabb fázisfotót készíteni:


Ilyen lesz készen:



Két éve azt írtam, hogy még abban az évben szeretném a sast befejezni. Az nagyon nem jött össze, sőt még tavaly sem, úgyhogy idén mindenképpen nekilátok, ha a rózsával kész leszek. A sas után pedig a hímző nő következik. Biztos, hogy lesznek közben kisebb hímzések (tündérek magamnak), RR-kendők, gyöngyözés (reeeeengeteg tervem van), de végre megint van kedvem hímezni :-)

Áldott húsvétot!

Áldott húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!


Ezekkel a gyöngyös tojásokkal várjuk holnap a locsolókat :-)

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...